Video van Houten aan Zee over mediation

Via Twitter ben ik in contact gekomen met Jocko Rensen. Jocko heeft een programma bedacht voor omroep Houten, genaamd “Houten aan Zee”. In het programma “Houten aan Zee” gaat Jocko in gesprek met inwoners, organisaties of professionals uit Houten. Dit wordt gefilmd met een kleine HD camera en via Omroep Houten beschikbaar gesteld voor het publiek.

Twee weken geleden mocht ik in gesprek met Jocko. Tijdens de voorbereiding voor het gesprek kwamen twee onderwerpen steeds terug, Twitter en mediation. Over Twitter ga ik het nu niet hebben, wil je weten wat ik daarover heb gezegd? Bekijk dan het filmpje.

Jocko en ik concludeerden dat mediation al best bekend is in Nederland, maar dat er nog behoorlijk wat werk te verzetten is, om mediation te laten inburgeren. Meestal hebben mensen wel eens van mediation gehoord, maar weten ze niet wat mediation inhoudt. In het filmpje leg ik kort uit hoe mediation in zijn werk gaat en noem ik voorbeelden van conflicten waarvoor je mediation in kunt zetten.

Ik benadruk nog maar eens dat het mooiste aan mediation is, dat je samen het probleem oplost en daardoor een oplossing hebt waar je beiden tevreden over bent. Ik noem dit een win-win situatie. Wie wil dit nu niet?
Mijn droom is dat mensen eerst denken “we gaan ons probleem oplossen met hulp van een mediator” in plaats van “ik ga nù mijn advocaat bellen”.

Maar voordat het zover is, moet mediation nog wat meer worden gepromoot. In het programma “Houten aan Zee” mocht ik de ambassadrice van mediation zijn.

Je kunt ons op Twitter volgen: @Equilon, @JockoRensen, @houtenaanzee.

Abonneer op deze blog