Een tip om je kind te helpen – uit je hoofd, in je lichaam

Heeft jouw kind het extra moeilijk in deze tijd van het jaar?

Dan schrik je waarschijnlijk. En misschien zinkt de moed in je schoenen, omdat je net dacht dat het wat beter ging. Of voel je je machteloos omdat je ziet dat het niet goed gaat, maar niet weet wat je kunt doen?

Je wil als ouder je kind graag helpen.

Natuurlijk is praten over hoe het gaat belangrijk. Daarnaast kan het nodig zijn om een behandelaar in te lichten. Maar het ook fijn, voor jou en je kind, als jij ook iets kan doen. Gewoon thuis.

Als het minder goed gaat met je kind, dan zit zijn of haar hoofd vol. Een manier om wat meer rust en ruimte te creëren in zijn of haar hoofd is dan fijn.
De bodyscan is hiervoor een goede oefening. Het doel van de oefening is dat de aandacht naar de verschillende lichaamsdelen gaat, waardoor je geen ruimte hebt om aan iets anders te denken.

De bodyscan is een oefening die je online kunt vinden variërend in tijd van 3 tot 45 minuten.
Je kunt ervoor kiezen om samen met je kind naar een ingesproken bodyscan te luisteren. Zo heb je meteen ook een momentje samen.
Een andere manier is dat je als ouder de bodyscan tekst voorleest aan je kind.
En sommige, oudere, kinderen willen dit misschien niet met je samen doen. Dit is een oefening die  ze ook prima alleen kunnen doen.

Hier vind je een voorbeeld van een ingesproken bodyscan.
Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde stem. Dus google samen met je kind op bodyscan en kies er één die bij jullie past.
Voor jonge kinderen (5-12 jaar) kun je kijken naar “Stilzitten als een kikker”.

Past de oefening niet bij jouw kind, maar wel bij jou? Doe deze oefening dan zelf. Voor jou ook wel fijn in deze drukke tijd.

Abonneer op deze blog