Voor tieners

Je voelt je waarschijnlijk onbegrepen, rot en alleen. Misschien denk je ook wel eens dat je er liever niet meer zou zijn. Of dat het beter voor anderen is als jij dood bent. Je wil wel van dat gevoel af maar hoe dan?

Het zou fijn zijn om met iemand te praten die begrijpt hoe je je voelt en die je serieus neemt. Die niet zegt “ach je bent nog maar een kind….”
Want jij bent goed zoals je bent, mét alle gevoelens die je hebt. Ookal geloof je dat nu niet. Je mag er zijn en je gevoel uiten.

Maar het is fijn om dat op een plek te doen waar je niemand verdriet doet met wat je zegt. Vaak is het zo dat als je tegen je ouders, familie of vrienden vertelt hoe je je voelt ze je niet begrijpen en ze verdrietig worden. Dat zorgt ervoor dat jij weer minder makkelijk iets tegen hen vertelt.

Ik ben er voor jou!

Ik kan je ook helpen met de praktische dingen waar je tegenaan loopt zoals bijvoorbeeld:

  • De omgang met vrienden/ vriendinnen op school of op de sportclub bv.
  • Of praten met je juf, meester, mentor om afspraken te maken die je nu zouden kunnen helpen.
  • Maar ook praten met je ouders, ze uitleggen hoe je je voelt en wat ze kunnen doen om je te helpen je fijner te voelen.
  • Kijken naar dingen die je kunt doen op het moment dat je je rot voelt.

Misschien heb jij moeite met andere dingen. Dan kijken we daar natuurlijk naar. Jij weet wat je nodig hebt en ik help je daarbij.

 

Foto van de natuur

Gemaakt door Daphne

Samenwerken

We kijken samen naar welke manier bij jou past. Jij mag aangeven waar jij je prettig bij voelt. Dit bespreken we in een eerste gesprek (intakegesprek). Dit intakegesprek kan met of zonder je ouders zijn.

In principe gaan we niet elke sessie tegenover elkaar aan tafel zitten en praten. We gaan dingen ondernemen (zoals bv wandelen, tekenen, fotograferen) en ondertussen leren we elkaar beter kennen.

Op het moment dat jij je prettig genoeg voelt om open met mij te praten, kunnen we aan de slag.

We maken samen afspraken over hoe we je ouders op de hoogte houden, maar vooral ook over wat je wel, of juist niet met hen wil delen.

Vertrouwelijkheid

In principe is alles dat we bespreken vertrouwelijk. Dat betekent dat ik niet zomaar tegen je ouders mag vertellen wat wij hebben besproken. Behalve in het geval dat je leven letterlijk in gevaar is, dan gelden er andere regels. Als dat voor jou geldt, dan gaan we het daar samen over hebben.