Suïcides onder jongeren van 10-20 jaar

113 Zelfmoordpreventie is vorig jaar een onderzoek gestart naar de stijging van suïcides in 2017 onder jongeren tussen de 10 en 20 jaar. Dit onderzoek is nu afgerond. Wellicht heb je daar vandaag in het nieuws ook het één en ander van meegekregen.

Voordat ik er uitspraken over doe, wil ik zelf het rapport hebben gelezen. Dat houden jullie nog van me tegoed.

Ik kan al wel zeggen dat één van de conclusies dezelfde is als de boodschap die ik uitdraag, namelijk “Praat erover!” En niet alleen in de hulpverlening, maar door iedereen die met jongeren in aanraking komt. Dus ook ouders, leerkrachten en bijvoorbeeld sportcoaches.

Wil je toch alvast wat meer lezen? De NOS besteedt er vandaag uitgebreid aandacht aan.

https://nos.nl/artikel/2318851-jongeren-die-in-2017-zelfmoord-pleegden-vaak-verstrikt-in-web-van-zorg.html

Abonneer op deze blog